دز چهارم واکسن کرونا به چه کسانی تزریق می‌شود؟

یازار :

+0 به یه ن

یک مقام مسئول در وزارت بهداشت از جزئیات واکسیناسیون دز چهارم کرونا خبر داد.

به گزارش تازه‌نیوز و به نقل از ایرنا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید براینکه دز چهارم واکسن کرونا برای افراد عادی تزریق نمی‌شود، گفت : دز چهارو واکسن کرونا فقط برای کسانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند و یا برخی بیماران خاص انجام خواهد شد.

محمد مهدی گویا روز چهارشنبه در یک نشست خبری مجازی گقت: افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند و برخی بیماران خاص به دلیل اینکه در معرض خطر ابتلای شدید به کرونا هستند، باید دز چهارم واکسن را تزریق کنند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا ۲ تا ۳ هفته اخیر در کشور کاهش یافته و البته این وضعیت در همه استانها یکسان نیست اما بطور کلی  شاهد سیر نزولی روند بیماری هستیم اما باید در نوروز مراقب باشیم تا کرونا اوج نگیرد.

مقالات بیشتر:محضر عقد شیک تهران

گویا تصریح کرد: از مردم می خواهیم شیوه نامه های بهداشتی را بویژه در ایام نوروز بیشتر رعایت کنند تا همچنان شاهد روند کاهش بستریها، ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا باشیم و به روزهای گذشته تلخ برنگردیم.

وی در مورد شیوع سویه جدید کرونا در کشور چین، اظهار داشت: آنچه در این کشور مشاهده شده، امیکرون است و سویه جدید نیست، البته چین با موارد طغیان بیماری کرونا با اجرای قوانین سخت گیرانه، برخورد می کند و اگر مشاهده کنند که بیماری در حال شعله ور شدن است، قوانین شان سخت گیرانه تر می شود.

گویا در این نشست با بیان اینکه  چهار میلیون و ۱۲۹ هزار دز واکسن کرونا به مهاجران در کشور تزریق شده است، این دستاورد را موفقیت توصیف کرد و گفت: از این تعداد حدود ۲ میلیون ۶۰۰ دز واکسن از طریق اهدایی سازمان ملل به ایران بوده و مابقی را وزارت بهداشت تامین کرده و مهاجران واکسینه شدند.

وی تصریح کرد: در کشورهای اروپایی که مهاجران و پناهندان زیادی دارند، چنین خدمتی ارایه نشده است و از مجموع چهار میلیون و ۱۲۹ هزار دز واکسن تزریق شده، ۲ میلیون و ۱۹۶ هزار یک نوبت و یک میلیون و ۶۲۷ هزار ۲ نوبت و مابقی در ۳ نوبت در برابر کرونا واکسینه شدند.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در بسیاری از مواقع برنامه واکسیناسیون با مراجعه به منازل انجام شده زیرا متقاعد کردن آنها با توجه به اهمیت واکسیناسیون سخت بوده و ما مرتب در حال اطلاع رسانی بودیم که جمعیت مهاجر کشور در برابر کرونا واکسینه شوند.

گویا گفت: برای تشخیص کرونا  حدود یک میلیون و ۹۴ هزارنفر از این اتباع مهاجر  که دارای علائم بودند مورد آزمایش قرار گرفتند و از این تعداد  حدود ۱۰۳ هزارمورد تست مثبت کرونا بوده و حدود ۵۷ هزار و ۹۰۰ نفر در بیمارستان بستری شدند و تحت درمان قرار گرفتند.

وی در پایان  به چگونگی کنترل سلامت و واکسیناسیون مسافران نوروزی از طریق پلاک خودروهای شخصی اشاره کرد و اظهار داشت: اطلاعات کافی در این زمینه ندارد و باید مسوولان مربوطه پاسخ دهند.

مقالات دیگر:وکیل در ارومیه


۲۰ اسفند ازدواج و طلاق ثبت نمی‌شود

یازار :

+0 به یه ن

سامانه ثبت وقایع ازدواج و طلاق روز جمعه ۲۰ اسفند ماه جاری با اختلال مواجه خواهد شد و امکان ثبت وقایع وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کانون سردفتران ازدواج و طلاق به نقل از دفتر توسعه خدمات ثبتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از اختلال در سامانه ثبت ازدواج و طلاق خبر داد.

مقالات بیشتر:سالن عقد غرب تهران

این کانون اعلام کرد: به منظور اصلاح و جابجایی  زیرساخت های فنی، روز جمعه مورخ 20 اسفند ماه جاری، سامانه ثبت وقایع ازدواج و طلاق با اختلال مواجه خواهد بود و امکان ثبت وقایع وجود ندارد.

مقالات دیگر:وکیل کیفری غرب تهران


استفتاء از رهبری درباره شرط حق طلاق زن

یازار :

+0 به یه ن

55 آنلاین:آیا دختر می تواند ضمن عقد ازدواج شرط کند که در صورت ازدواج مجدد شوهر، حقّ طلاق داشته باشد؟

حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای به پرسشی درباره حق طلاق زن پاسخ گفته است.

متن پرسش و پاسخ مطرح شده بدین شرح است:

سؤال: آیا دختر می تواند ضمن عقد ازدواج شرط کند که در صورت ازدواج مجدد شوهر، حقّ طلاق داشته باشد؟

مقالات بیشتر:سالن عقد شیک

جواب: شرط حق طلاق برای زن، باطل است، مگر شرط شود که زن، وکیل شوهر در طلاق دادن باشد که اگر او مجددا ازدواج کرد، زن بتواند از طرف شوهر خود را طلاق دهد؛ در این صورت شرط، صحیح است.

منبع: اقتصاد نیوز

مقالات دیگر:تالار شرق تهران


جنجال بر سر ازدواج سفید و فرزند حاصل از آن/ قوانین اسلام چه می‌گویند؟

یازار :

+0 به یه ن

رویداد۲۴:این نامه تفصیلاتی هم دارد. گفتند این نامه از سوی یکی از شاگردان قدیمی امام ارسال شده است. وقتی حاج سید احمد این جواب را دیده بود با تعجب از امام پرسیده بود شما لفظ را واجب می‌دانستید هرچند معتقد بودید که فرقی نمی‌کند به عربی باشد یا فارسی یا زبان دیگری. امام فرموده بودند که این نامه از سوی یکی از شاگردان قدیمی امام ارسال شده است. وقتی حاج سید احمد این جواب را دیده بود با تعجب از امام پرسیده بود شما لفظ را واجب می‌دانستید هرچند معتقد بودید که فرقی نمی‌کند به عربی باشد یا فارسی یا زبان دیگری. امام فرموده بودند که من مدتهاست مبنای ام این شده است که نکاح معاطاتی صحیح است.

ازدواج سفید

رویداد۲۴ زینب غبیشاوی: ماجرا از این قرار است که نوشین معراجی نویسنده فیلم «نمور» در جشنواره فجر در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص حلال‌زاده نبودن یکی از شخصیت‌های فیلم به نام آرام، اینگونه می‌گوید: «اگر دو نفر همدیگر را دوست داشته باشند حتی اگر عقد شرعی نکرده باشند فرزندی که به دنیا می‌آورند حلال زاده است.»

همین سخنان باعث انتقاد بسیار زیادی به او میشود که در نهایت منجر به عذرخواهی این نویسنده شد. انتقاد‌ها از این نویسنده به نملز جمعه هم رسید و برخی خواستار برخورد با این او و همچنین وزارت ارشاد شدند. حجت الاسلام عالی روحانی حوزه در اظهاراتی تند گفت: «آن خانم داوری که تو جشنواره حرف ازدواج سفید را زد، مسئولین ارشاد تو دهنش باید می‌زدند. تو غلط می‌کنی درباره چنین چیزی نظر می‌دهی»

مقالات بیشتر:هزینه سالن عقد

پس از انتقاد، این بحث آغاز شد که شرع اسلام درباره این مسئله چه می‌گوید. در اسلام عبارتی به نام فرزند حرام‌زاده است که به فرزندی گفته می‌شود که نطفه او مرد و زنی بسته شود که عقد شرعی میان آن‌ها جاری نشده باشد.

در ایران طی سال‌های اخیر برخی به سمت ازدواج سفید روی آورده‌اند. در این ازدواج، زن و مرد بدون اینکه عقدی اسلامی میان آن‌ها جاری شده باشد، با هم زندگی می‌کنند و ممکن است بارداری هم صورت بگیرد.

بحث اصلی اما از اینجا آغاز شد که وضعیت فرزند در فقه اسلامی چیست؟ چه آنکه از یکسو طبق آیات و روایات، نوزادی که متولد می‌شود، مظهر پاکی است اما از سوی دیگر به فرزندی که از پدر و مادری بدون عاقد اسلامی به دنیا آمده، لفظ حرام زاده داده می‌شود.

البته در روزهای گذشته استفتایی از عقد معاطاتی (عقد غیر رسمی به لحاظ اسلام) از آیت الله خمینی منتشر شد که نظر ایشان در مورد بر حلال‌زادگی فرزند بود. سیدرضا طباطبایی استاد حقوق دانشگاه درباره این سند گفته «این نامه تفصیلاتی هم دارد. گفتند این نامه از سوی یکی از شاگردان قدیمی امام ارسال شده است. وقتی حاج سیداحمد این جواب را دیده بود با تعجب از امام پرسیده بود شما لفظ را واجب می‌دانستید هرچند معتقد بودید که فرقی نمی‌کند به عربی باشد یا فارسی یا زبان دیگری. امام فرموده بودند که من مدت‌هاست مبنای‌ام این شده است که نکاح معاطاتی صحیح است.»

هرچند برخی روحانیون فرزند حاصل از ازدواج معاطاتی را در اسلام مشروع می‌دانند، اما این موضوع درباره همه صدق نمی‌کند. مثلا سیدمحمد غروی معتقد است در هر صورت بچه نامشروع است چون رابطه جنسی نامشروع است و به تبع آن، خود بچه هم نامشروع خواهد بود. غروی به رویداد۲۴ می‌گوید: برخی گفته‌اند اگر دو نفر باهم در ارتباط باشند، بر اساس عشق است بنابراین ایجاد نطفه ایراد ندارد؛ این در حالی است که اساسا رابطه جنسی نامشروع بین زن و مرد حرام است بنابراین نطفه‌ای که حاصل می‌شود هم حرام است. سخنانی که در جشنواره فیلم فجر مطرح شد، ناظر بر ترویج ازدواج به اصطلاح سفید است. اگر جنینی از یک رابطه نامشروع ایجاد شود، بچه غیر مشروع است اما سقط آن جنین هم جایز نیست. به طور کلی سقط جنین در هر زمانی حرام است، حتی قبل از اینکه روح در او دمیده شود. جنینی که ایجاد می‌شود حتی از رابطه نامشروع باز هم حرمت دارد و چون انسان است ما نمی‌توانیم به بهانه نامشروع بودن او را از بین ببریم.

غروی می‌گوید اینگونه هم نیست که کسی بگوید چون نطفه او پاک نبوده ممکن است مشکلات اخلاقی داشته باشد و محکوم به این جریان‌ها باشد زیرا او می‌تواند مسیر دیگری را برای خود انتخاب کند و در مسیر سعادت قرار بگیرد. از سوی دیگر در این بچه حس ناخواسته بودن هم وجود دارد چرا که پدر و مادر او، در دوران بارداری ممکن است به هر دلیلی او را نخواهند و این حس خواسته نشدن در بچه ایجاد خواهد شد. این را بدانیم هم قرار نیست که چون به لحاظ اسلام از رابطه حرام به دنیا آمده مسیر زندگی‌اش بدبختی و شقاوت باشد.

او ادامه داد: وقتی بچه‌ای از این راه به دنیا می‌آید ممکن است دیگران این لفظ را به او بدهند و در روحیه او تاثیر گذار باشد، همه که این نکات اخلاقی را رعایت نمی‌کنند. همچنین مادر و پدر این بچه آن علاقه‌ای که باید را به او ندارند و مادرش از ابتدا او را نمی‌خواسته و همواره به دنبال سقط بوده است لذا همه این مسائل بر زندگی کودک موثر است، و این بچه گناهی ندارد که بخواهد این مسائل را تحمل کند، برای همین است که اسلام این مسائل را پیش‌بینی کرده که بی‌بند و باری رواج پیدا نکند و عشق و تربیت فرزند در مسیر درستی قرار بگیرد. البته نکات بسیار زیادی در این خصوص وجود دارد که گفتگوی مستقلی را می‌طلبد. مثلا محرمات این بچه سر جای خود است مثلا عمو دایی و خاله و نزدیکانش به او محرم هستند و فقط از همدیگر ارث نمی‌برند.

مقالات دیگر:دندانسازی در تهران

  • [ 1 ]